מנהל השיפוץ – מה תפקידו ולמה צריך אותו?
אחד החששות מתהליך של שיפוץ הוא החשש מכמות הזמן שיש להשקיע בלוגיסטיקה ובניהול התהליך. שוב ושוב חוזרות אותן התלונות על אנשי מקצוע וספקים שלא עומדים בזמנים, על משברים בשטח שצצים פתאום, על דרישה של אנשי מקצוע לתוספת בתקציב ועוד.
לכל אחד יש מכר ששיפץ את דירתו ושמע ממנו את אותן התלונות על כמות ימי החופש שהיה צריך לקחת כדי לנהל את התהליך, על ההמתנה הבלתי נגמרת לספקים, על "כאב הראש" שנובע מהקשר עם בעלי מקצוע שונים והצורך לתאם בינם וכו'.
ניהול שיפוץ מורכב של בית או דירה, דומה לניצוח על תזמורת. כדי שהכל יתנהל כשורה, צריך גורם אחראי ליישום התכנון, לניהול בעלי המקצוע, לתיאום העבודות השונות ואספקת החומרים בזמן ובאופן כללי, להתמודדות עם אילוצים בשטח.
זאת בדיוק הסיבה שכדי לחוות שיפוץ מוצלח– כזה שעומד בתקציב ובלוחות הזמנים, יש לתת את הניהול שלו לבעל מקצוע שזו התמחותו.
ניהול השיפוץ בצורה יעילה מצריך נסיון והיכרות עם אנשי המקצוע כדי לתת לכל אחד מהם את התנאים הטובים ביותר לעבודתו (למשל, הזמנת כל איש מקצוע בשלב המתאים בשיפוץ).
במקביל, ניהול השיפוץ מחייב זמינות יומיומית לשאלות ולפניות ספקים ואנשי מקצוע.
רוב בעלי הדירות או הבתים לשיפוץ אינם מנוסים בתחום. זאת ועוד, רובם מנהלים חיים עמוסים (עבודה, ילדים ועוד). ניהול השיפוץ הופך לעול עבורם וגוזל מהם זמן יקר, ימי חופש מהעבודה והתרוצצויות בין ספקים שונים.
לכן אנו ממליצות להיעזר במנהל שיפוץ שזו התמחותו. הבית ירקום עור וגידים גם אם תהיו בחופשה של שבועיים בחו"ל. המטרה של מנהל השיפוץ היא לאפשר לכם להמשיך בחיים שלכם כרגיל ללא צורך בימי חופשה מהעבודה כדי לחכות לבעלי מקצוע או ספקים.
הכותבות הנן מעצבות פנים המתמחות בניהול שיפוצים ובעלות משרד "דואט – תכנון, עיצוב פנים וניהול שיפוצים".